Examens

Om een tussen-tijdse-toets (TTT) of praktijkexamen personenauto te mogen doen moet je eerst de theorie halen. Voor deelname aan het theorie-examen moet je minimaal 16,5 jaar zijn. Deze leeftijdsgrens geldt ook voor onze rijlessen.

Voor deelname aan het praktijkexamen moet je 17 jaar zijn.

Onze rijschool werkt met het TOP ONLINE SYSTEEM van het CBR. Dit betekent dat wij rechtstreeks contact hebben met het netwerk van het CBR. Hierdoor kunnen wij alle beschikbare data in een oogopslag zien en kunnen wij de afspraak voor het examen samen met jou maken.

Er is altijd een wachttijd.

Wanneer een afspraak voor het examen gemaakt is kan deze afspraak niet meer veranderd worden.

Na het behalen van de theorie is het pas mogelijk om praktijkexamen te gaan reserveren.

 

Wanneer je rij instructeur aangeeft dat het tijd wordt om het praktijkexamen te gaan reserveren, zijn de volgende stappen van toepassing:

  • Je bespreekt met de instructeur wat voor een examen er afgenomen gaat worden
  • Je machtigt de rijschool bij het CBR
  • Je koop een Eigen Verklaring bij het CBR
  • Je betaalt de kosten van het praktijkexamen aan de rijschool
  • Je onderzoekt wanneer je het examen kan doen, houdt hierbij rekening met geplande vakanties, en dagen die absoluut niet kunnen. Het duurt¬†minimaal 6 tot 8 weken voor je examen kan doen na de reservering.

Nadat deze stappen zijn genomen zal het examen worden gereserveerd bij het CBR. Dit gebeurt samen met jou, de datum die gekozen wordt staat dan in principe vast en kan niet meer veranderd worden.

Simple Business by Nimbus Themes
Powered by WordPress