protocol Corona

Allereerst gelden de algemene richtlijnen van het RIVM:
– blijf thuis bij klachten (griep, hoesten, kortademigheid, koorts), ook als je twijfelt!
– was regelmatig je handen.

Specifiek voor de rijlessen gelden de volgende aanvullende regels:

De dag vóórafgaande aan je rijles, krijg je van de rijschool een WhatsApp bericht:

Je hebt morgen een rijles afgesproken, daarom deze vragen:

  • heb of had je de afgelopen 24 uur deze klachten : hoesten, verkoudheidsklachten, verhoging of koorts, benauwdheid, reuk- en/of smaakverlies
  • heb je op dit moment een huisgenoot met 1 of meer van bovenstaande klachten
  • heb je zelf het nieuwe coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen met een labtest vastgesteld ( bij de GGD of een commercieel bedrijf)
  • heb je een huisgenoot en/of vriend(-in) die het coronavirus heeft gehad in de afgelopen 10 dagen en heb je in die periode contact met hem/haar gehad?
  • ben je in quarantaine (of zou je dat eigenlijk moeten) omdat je direct contact gehad hebt met iemand met vastgestelde corona?
  • ben je in quarantaine (of zou je dat eigenlijk moeten) omdat je uit een oranje of rood risicogebied (buiten Nederland) bent gekomen?

graag morgenochtend antwoord VOOR ik de deur uit moet om naar jou toe te komen!

WEES EERLIJK !

is er geen antwoord dan zal ik ook niet komen en gaat de les ook niet door.


Geef ’s morgens pas antwoord op deze vragen, je kan in de ochtend ziek wakker worden.

Indien 1 van de vragen met JA worden beantwoord, gaat de rijles NIET door, MELD JE AF VOOR DE RIJLES

– vlak voor de rijles was je thuis goed je handen (20 seconden volgens de richtlijnen van het RIVM).
– voor het instappen worden handen gereinigd met alcoholhoudende handgel (aanwezig in de lesauto)
– voor het instappen worden alle oppervlakten die de leerling aan moet raken gereinigd met ontsmettende doekjes.
– tijdens de rijles houd je je aan de geldende richtlijnen van het RIVM, mocht je onverhoopt een keer moeten hoesten of niezen, dan doe je dit in je elleboog of een papieren zakdoekje.
– tijdens de rijles draag je een mondkapje, die je van de rijschool krijgt. De rijinstructeur draagt die ook. Aan het einde van de rijles, worden de oppervlakten opnieuw gereinigd.
– na de les wordt de les buiten de auto nabesproken en worden nieuwe afspraken gemaakt.

rijlessen moeten volgens de normaal geldende regels minimaal 24 uur van tevoren worden afgezegd, BEHALVE als je ineens toch klachten krijgt als koorts, hoesten, kortademigheid en/of benauwdheid.
BELANGRIJK: dit protocol is er om jou en mij te beschermen! Het is dus van groot belang dat wij ons hieraan houden. Aangezien mijn vrouw behoort tot de risicogroepen, neem ik geen enkel risico. Als ik bij aanvang van de les het vermoeden heb, dat er toch klachten zijn, gaat de les alsnog niet door. Ik ben hier heel streng in! Als tijdens de les blijkt dat je toch klachten hebt of hebt gehad, wordt de les onmiddellijk afgebroken en moet deze wel volledig betaald worden. DUS: vooraf afzeggen, al is het een kwartier voor de les : geen probleem!! SAFETY FIRST!

Als ex-roker heb ik helaas nog een “kuchje” wat gelukkig steeds minder wordt, maar er nog wel is. Dit betekent dat ik wellicht tijdens de les wél zal hoesten (in mijn elleboog of een zakdoek). De huisarts heeft uitsluitsel gegeven dat dit NIET covid-19 gerelateerd is. Ik heb dit al jaren. Wees hier dus niet angstig voor!


Simple Business by Nimbus Themes
Powered by WordPress